12 Jul 2018

Zo werd het kunstwerk aan ons plafond gemaakt

Stadsgezichten: de iconen van Roosendaal

Voorman van het IQ Aarmoei-nieke, drager van de Roosenspeld, muzikant, presentator en ridder in de Orde van Oranje Nassau. Er zijn legio manieren om de bekende Roosendaler Frans van der Groen te beschrijven. Zijn enorme staat van dienst, toewijding en bijdrage aan de Roosendaalse cultuur was voor velen aanleiding om de drie jaar geleden overleden Van der Groen op een bijzondere en gepaste wijze te memoreren.

Op zondag 16 oktober onthult burgemeester Niederer een prominent kunstwerk in Over de Tong, het nieuwe Grand Café van schouwburg De Kring ter ere van Van der Groen. Het kunstwerk biedt onder de naam ‘Stadsgezichten’ plek aan mensen die een grote bijdrage hebben geleverd aan cultuur in de gemeente Roosendaal. Van der Groen is de eerste die op deze eervolle wijze wordt herdacht.

Initiatiefnemers

Negen initiatiefnemers stonden aan de basis van Stadsgezichten, onder wie vrienden en familie van Van der Groen. De stichting Frans van der Groen-Stadsgezichten bracht, ondersteund door het Comité van Aanbeveling, het geld bijeen.

De makers: Vermunt en Van de Ven

Stadsgezichten is ontworpen en gemaakt door kunstenaar Léon Vermunt en grafisch ontwerper Ruben van de Ven. Léon Vermunt heeft een atelier, beeldentuin en een eigen bronsgieterij in Wouwse Plantage. Eerder maakte hij de Tullepetaon op de Markt en Trommelaeren van Roesendaele op het dak van de galerijflats op de Nieuwe Markt. Ruben van de Ven is sinds vier jaar Prins Carnaval van Tullepetaonestad.

Met een beeldje van Frans van der Groen sponsort u het kunstwerk Stadsgezichten. Ze zijn nog verkrijgbaar voor € 144,00 bij het VVV kantoor op de Markt, bij de kassa van De Kring of via de website: www.fransvandergroen-stadsgezichten.nl

Op 16 oktober wordt om 14.00 uur het kunstwerk onthuld. Burgemeester Niederer zal in een toespraak e.e.a. toelichten. Toegang voor iedereen gratis toegankelijk.

Quisque sollicitudin urna eu pharetra vestibulum. Sed consectetur pellentesque diam quis vestibulum. Nullam viverra enim diam, ac varius massa consequat ut. Phasellus elementum erat in aliquet porta. Nullam mollis non enim vitae auctor. Nulla condimentum non felis et pretium. Aliquam at ornare diam. Aliquam erat volutpat. Vivamus tempor nulla vehicula quam condimentum porta.

Duis congue hendrerit augue, ac feugiat risus sodales ac. Suspendisse non sagittis tortor, ut egestas ex. Curabitur mattis erat a posuere cursus. Quisque laoreet dapibus tellus, vel consectetur felis finibus vitae. Sed et mollis diam, eget fermentum mi. Sed blandit, sapien at tristique rutrum, nulla ante tincidunt lorem, nec luctus orci lorem in turpis.