23 nov 2018

Hier kun je Sint ’s nachts voor van het dak halen :-)

Het heerlijk avondje laat niet lang meer op zich wachten en dat betekent dat Sinterklaas het de komende weken ontzettend druk heeft. Hij gaat elke dag lekker shoppen in Roosendaal of schakelt de hulptroepen in om inkopen te doen en in de nachtelijke uurtjes begeeft Sint Nicolaas zich met Pieten en paard op de daken om schoentjes te vullen. Om deze hectische weken goed door te komen zorgt Sint wel voor de nodige ontspanning. De Goedheiligman is dan ook een graag geziene gast in Over de Tong voor een fijne kop koffie en wat lekkers. Dan kan hij daarna weer met nieuwe energie aan het werk.

Over de Tong Roosendaal

Een hele mond vol

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Sinterklaas dol is op witte chocolade én op cheesecake. Met die informatie zijn wij de keuken ingedoken en het resultaat mag er zijn. Kijk maar eens naar deze heerlijke witte chocolade cheesecake met pepernoten en gezouten caramelsaus. Dat is een hele mond vol! Daar kun je Sinterklaas midden in de nacht voor wakker maken van het dak halen. Sint drinkt er het liefst een kop Biggelaar koffie bij maar wij weten uit ervaring dat deze geweldige cheesecake het ook prima doet naast een glas hete thee.

“Het heerlijk avondje was nooit eerder zo lekker”

 

Oh, kom er eens smullen

Wist je trouwens dat Sinterklaas, ondanks de drukte, regelmatig te vinden is in het Tongerlohuys en in De Kring? Kom gerust een kijkje nemen dat vindt Sinterklaas erg gezellig! En als je er dan toch bent…. neem dan zelf ook even de tijd om te smullen van die overheerlijke witte-chocholade-cheesecake-met-pepernoten-en-gezouten-caramelsaus want wij zijn er haast zeker van dat alle overgebleven cheesecake in de zak meegaat naar Spanje. Het zou toch zonde zijn als jij er dan niet van geproefd hebt….

Cheesecake Sinterklaas

Wortels voor Amerigo

Sommige Pieten houden niet zo van cheesecake. Zij kiezen liever de red velvetcake of het taartje van brownie en zwarte kersen met een mascarponetopping. Ondanks dat we daar geen pepernoot van snappen doen we er niet moeilijk over. Wij hebben voor elke smaak wat wils. Zelfs voor het paard van Sinterklaas: Amerigo krijgt van ons een lekker stuk huisgemaakte carrot cake!

Zien we jou binnenkort achter zo’n heerlijk stuk cheesecake zitten in Over de Tong?