26 okt 2018

In de leer bij Meester Patissier Robert van Beckhoven

Hoe het is om je grote voorbeeld te ontmoeten? Over de Tong bakker Claudia kan je daar alles over vertellen! Afgelopen zomer hebben drie Over de Tong medewerkers een bezoekje gebracht aan de bakkerij en winkel van Meester Patissier Robèrt van Beckhoven. Leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Weten wat zij hebben opgestoken van dit bezoek én wat je daar van terug ziet op onze menukaart? Lees snel verder!

Meester Patissier Robert van Beckhoven

Meester Patissier Robèrt van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven is de enige in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger mag dragen. Hoogstwaarschijnlijk ken je hem van het enorm populaire programma Heel Holland Bakt, waar hij als jurylid kritisch maar rechtvaardig de mooiste baksels beoordeelt.

Je ziet hem live in actie in zijn bakkerij en winkel in Oisterwijk. Geen geheimen in zijn bakkerij dus! “We zijn trots op ons vak, we laten graag zien hoe we werken. Zo ziet de klant dat het product écht eerlijk en zelfgemaakt is,” vertelt Robèrt.

In de leer bij de meester

Bij Over de Tong werken we iedere dag weer met dezelfde passie als Robèrt en met de mooiste producten. Onze eigen topbakker Claudia zorgt voor dat extra beetje magie in de keuken en verrast collega en bezoeker met haar onweerstaanbare huisgemaakte taarten.

Robèrt is het grote voorbeeld van Claudia. Dat Over de Tong een bezoekje mocht brengen aan zijn bakkerij en een rondleiding kreeg van de meester himself was dan ook een droom die uit kwam!

Meester Patissier Robert van Beckhoven

‘’Claudia en haar Over de Tong collega’s hebben Robert het hemd van het lijf gevraagd’’

Huisgemaakt het lekkerst!

Dat de taarten op onze menukaart met liefde zijn gemaakt, dat proef je meteen. Na haar bezoek aan Robèrt staat onze bakker Claudia met nog meer passie in de keuken. Iedere dag weer! Inmiddels hebben we een fantastische collectie aan taarten die het stuk voor stuk erg moeilijk maken om een keuze te maken.

De carrot cake van Claudia is de absolute aanrader. Want worteltjes zijn gezond, toch? 😉 Ook hebben we een heerlijke versgebakken red velvetcake op de kaart staan met vers fruit. En ben je een echte chocolade liefhebber? Dan kies je natuurlijk voor onze chocolade en kers! Een heerlijke taartje van brownie met zwarte kersen en mascarponetopping. En tot slot bakt Claudia de lekkerste verse appelflappen met de sappigste appeltjes die we kunnen vinden. Tsja… We zeiden het toch. Keuzestress!

Meester Patissier Robert van Beckhoven

Meester in het theater

Wist je dat Robèrt op vrijdag 9 november in De Kring staat met zijn eigen theatershow ‘Bij Robèrt… van Beckhoven’? Het theater geeft hem de mogelijkheid om nog een extra dimensie aan zijn optredens toe te voegen. En hoe kan het ook anders: die van smaak en geur. Zijn show is dan ook een echte ‘foodexperience’ die je als liefhebber van eten en drinken zeker niet mag missen!

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Maar let op! Robèrt vraagt je om voor zijn voorstelling géén stevige maaltijd te nuttigen… Maar mocht je achteraf nog trek hebben kun je altijd terecht in het restaurant voor een gezellige borrel. Zien we je op vrijdag 9 november?