Welkom bij Over de Tong! Een brasserie gelegen aan het sfeervolle Tongerloplein tussen Theater De Kring en museum Tongerlohuys. Brasserie Over de Tong is dé uitvalsbasis voor een cultureel dagje weg of de perfecte avond uit in Roosendaal. Benieuwd naar wie wij zijn? Op deze pagina vertellen we graag meer over ons restaurant. 

Over de Tong

Het hart van Cultuurcluster Roosendaal

Met Theater De Kring, Erfgoedcentrum Tongerlohuys en CultuurCompaan verzorgt het Cultuurcluster culturele voorzieningen en activiteiten in Roosendaal. Op 16 oktober 2016 werd het Cultuurcluster verrijkt met een besloten vennootschap in de vorm van een restaurant. Brasserie Over de Tong is geboren! Door de ligging tussen het theater en het museum vormen wij het hart van het Cultuurcluster. Over de Tong is een smaakmakend ingrediënt in het recept voor een perfect cultureel dagje weg of avondje uit in Roosendaal!

Over de Tong

Een cultureel dagje weg in Roosendaal

Expositie bezoeken in het Tongerlohuys? Geniet eerst van een heerlijke lunch of een kopje échte Biggelaar koffie met huisgemaakte taart bij Over de Tong. Ga je naar een avondvoorstelling in De Kring? Ook dan kom je eerst gezellig dineren in onze Brasserie. Wij zorgen ervoor dat jij op tijd in de zaal bent voor de voorstelling. Zit er een pauze in de voorstelling? Dan staat jouw vooraf bestelde drankje voor je klaar op jouw tafel. Natuurlijk kun je ook bij Over de Tong terecht voor een spontane lunch, diner of borrel. Bekijk alvast al onze heerlijke gerechten op onze menukaart.

“Gezellig tafelen en onbezorgd cultureel en culinair genieten. Dat is proeven en praten bij Over de Tong!” 

 

Over de Tong

De smaken van Over de Tong

Zoet, zout, zuur, bitter en unami. Al deze smaken vind je terug in onze menukaarten en gaan bij jou over de tong. Wij blijven deze menukaarten continu aanpassen en verbeteren. De wensen van onze klanten staan daarbij hoog in het vaandel. En we laten onze klanten ieder seizoen proeven van de lekkerste seizoensgebonden gerechten. We bereiden en serveren alle gerechten en drankjes met passie voor lekker eten en drinken.

Onze ingrediënten halen wij enkel bij lokale ondernemers en telers. Zelfs onze koffie komt gewoon uit Roosendaal. Dat houdt ondernemend Roosendaal gezond en onze prijzen scherp. Ons aanbod blijft op deze manier fris en vol verrassingen! Denk bijvoorbeeld aan ons zelfgemaakt gebak voor bij de koffie of als dessert.

Lekkere trek gekregen? Reserveer direct jouw tafeltje!

 

Over de Tong

Over de Tong: proeven en praten

Brasserie Over de Tong is een bijzonder restaurant met een gemoedelijke sfeer. De grote ramen en het hoge plafond zorgen overdag bij de minste zonnestralen al voor een heerlijk open en warm gevoel. Maar ook ’s avonds is de brasserie knus en warm en is er altijd iets te beleven en te zien. Kijk maar naar het bekende Roosendaalse kunstwerk aan ons plafond. In onze tuin zit je heerlijk in het zonnetje op een unieke locatie tussen het restaurant en het Tongerlohuys. Dit alles maakt Over de Tong de perfecte locatie voor jouw lunch, diner, borrel of koffiemoment.

Brasserie Over de Tong is ook een uitstekende locatie voor feesten en partijen. We hebben hiervoor speciale arrangementen die wij, voor elke gelegenheid, kunnen aanpassen naar jouw wensen en behoeften. Meer weten over jouw feest, receptie of borrel bij Over de Tong? Neem direct contact met ons op!

Over de Tong

Tot snel bij Brasserie Over de Tong

Wij nodigen je van harte uit om eens langs te komen bij onze brasserie in Roosendaal. Kom culinair genieten van de lekkerste seizoensgebonden gerechten in ons restaurant of proef en praat onder het genot van een speciaalbiertje of een lekker wijntje. Wij praten je graag ter plekke bij over de specialiteiten van het huis. Kom je snel een keer langs?