12 okt 2018

Suggesties van de chef: de vernieuwde menukaart is er!

Een nieuw seizoen, een nieuwe menukaart! Brasserie Over de Tong werkt altijd met seizoensgebonden ingrediënten uit de Roosendaalse omgeving. Onze chefkok Jacky heeft de afgelopen weken met haar team hard gewerkt om de menukaart helemaal herfstproof te maken. Benieuwd naar de favoriete smaken van Jacky op de vernieuwde menukaart? Dit zijn de suggesties van de chef!

Vernieuwde menukaart: proef de herfst!

Als de eerste bladeren het Tongerloplein bedekken maakt ook het groen in de keuken bij Over de Tong plaats voor nieuwe ingrediënten voor de lekkerste najaarsgerechten. Natuurlijk mogen de echte klassiekers, zoals de carpaccio Over de Tong, het heerlijk visstoofpannetje en onze huisgemaakte red velvetcake niet ontbreken op de vernieuwde menukaart. Maar door de toevoeging van groenten als courgette, witlof en rode ui en verschillende vlees- en vissoorten proef je nu echt de herfst!

Over de tong vernieuwde menukaart

Suggestie van de chef: Tournedos Over de Tong

Jacky werkt met seizoensgebonden ingrediënten, omdat deze nu op hun best zijn. Ieder seizoen heeft haar eigen klassiekers en iedere chef heeft haar favoriet. Het favoriete gerecht van chefkok Jacky dit najaar? De Tournedos Over de Tong!

Over de Tong vernieuwde menukaart

Dit botermalse stukje ossenhaas wordt onder andere geserveerd met gekonfijte aardappeltjes. De echte herfst proef je in het bedje van gekarameliseerde witlof én de finishing touch van sjalottenjus.

Over de Tong vernieuwde menukaart

Wist je dat witlof van origine geteeld wordt door in mei te zaaien om vervolgens in de herfst te oogsten? Pas na het oogsten wordt het nieuwe blad gevormd wat wij kennen als witlof. Dit maakt witlof een echt herfstgerecht en een perfecte toevoeging aan de vernieuwde menukaart!

Bockbier

Bij ieder gerecht hoort ook een bijpassend drankje. Chefkok Jacky kan je ook hierin prima voorzien van advies. Over de Tong heeft altijd de lekkerste bieren uit de fles of van het vat. Hertog Jan Bockbier is bitterzoet en volromig en is dit najaar verkrijgbaar van de tap. Of je nu voor de tournedos, een relaxte lunch of een gezellige borrel komt: Hertog Jan Bockbier is bij uitstek dé suggestie van Jacky dit najaar!

‘’Het bittere van het bockbiertje is een smakelijke tegenhanger van het zoete van de witlof.’’

-Chefkok Jacky

Over de Tong vernieuwde menukaart

Wij zijn er helemaal klaar voor. Laat de herfst maar komen! Ook zin om de herfst te komen proeven? Laat ons weten wat jouw favoriete herfstsmaken zijn. Deel het met ons via Facebook en kom binnenkort lekker proeven en praten over de herfst bij Over de Tong!