17 jul 2019

Zin in een zonnig biertje zonder alcohol maar met smaak?

Kijk eens om je heen als je op het terras zit. Wat valt je op? Steeds meer mensen kiezen voor een alcoholvrij biertje. We maken graag gezonde keuzes en alcohol is, op zijn zachtst gezegd, niet zo goed voor je. Maar we hechten ook veel waarde aan kwaliteit. Gezond en lekker gaan tegenwoordig prima samen. Ook bij ons. Wij gingen op zoek naar het beste van het beste onder de alcoholvrije biertjes.

Het alcoholvrije pils en de radlers ken je waarschijnlijk al. Niks mis mee maar wij zochten graag nog even verder naar een écht pareltje. Zo kwamen we op het spoor van een bijzondere primeur: het eerste alcoholvrije abdijbier. Na één keer proeven waren we verkocht. We wisten meteen: dit mogen we onze gasten niet onthouden. En zo deed Leffe Blond 0.0 zijn intrede in het beste theaterrestaurant van Nederland.

Mark Leffe Blond alcoholvrij bier

Ruik de vanille

Als je zo’n zonnig biertje bestelt beheers je dan even voordat je de eerste slok neemt. Kijk eens naar dat mooie heldere bier, ietsje donkerder dan een pilsje,  met een smetteloos witte schuimkraag. Even geduld nog want je moet beslist ook even ruiken. Dat is niet gek. Doe het maar! De alcoholvrije versie van de Leffe Blond staat bekend om zijn heerlijke zoete geur. Dat is de vanille. Die vanille proef je ook maar heeft zeker niet de overhand. Dat komt onder andere door de kruidnagel. 

Proef jij verschil?

Tijd voor de eerste slok. De smaak van dit alcoholvrije abdijbier doet niet onder voor de originele versie mét alcohol. Volgens de brouwer komt dat omdat het brouwproces technisch hetzelfde is. Het enige verschil is dat aan het eind van het proces de alcohol eruit gedistilleerd wordt. Daarmee onderscheidt de Leffe zich van de meeste brouwers want veel van hen brouwen meteen al zonder alcohol.

Bier zonder alcohol wordt steeds populairder, zeker op het terras

 

Alcoholvrij vs alcoholarm

In dit bier komen twee trends samen. De onverminderde populariteit van speciaalbier en de steeds sterker wordende behoefte om te kiezen voor gezond en dus zonder alcohol. Vooral onder jongvolwassenen, zo blijkt uit onderzoek. In 2014 dronk 4% van de 25 tot 35-jarigen minimaal 1 x per maand alcoholvrij of alcoholarm bier. Vorig jaar was dat flink gegroeid naar 17%. Wat verder opvalt is dat we liever kiezen voor alcoholvrij dan alcoholarm. Dat is overigens niet hetzelfde. Alcoholvrij bier mag in Nederland tot 0,1% alcohol bevatten. Alcoholarm bier kan wel tot 2,6% alcohol bevatten. En in het buitenland wordt bier met 0,5% alcohol nog als alcoholvrij bestempeld.

Waarom kies jij voor Leffe Blond 0.0?

Kies je voor gezond? Smaak? Kwaliteit? Alcoholvrij? Zonnig? Zomers? In de, 100% alcoholvrije, Leffe Blond 0.0 vind je het allemaal. Proost!